Fotoboek

Nieuws » Fotoboek
IMG_3312.jpg
Wij mochten alle kinderen van ’t Klinket mochten verwelkomen in de kerk. Iedere groep kwam langs en wij mochten het paasverhaal vertellen. Met de kinderen liepen we de drie dagen van Pasen door. Goede vrijdag was achterin de kerk, de kinderen zaten in een kring rondom een kruis. Een oude man Johannes kwam ons vertellen wat er eerder die dag had plaatsgevonden: een terechtstelling van drie mannen, waarvan er een volgens hem onschuldig werd berecht. De stille zaterdag (Jezus ligt in zijn graf) maakten de kinderen zelf: in een stille tocht liepen we een rondje om de kerk om in de hal van de kerk aan te komen in de graftuin op Paasmorgen. Daar werden we verwelkomd door Maria Magdalena die vertelde wat zij had meegemaakt bij het lege graf. Aan het einde van haar verhaal hoorden we vogeltjes. De kinderen mochten ze zoeken en kwamen zo boven bij het orgel terecht waar we met elkaar een vrolijk halleluja lied zongen. Buiten was er tenslotte een traktatie, Pasen is immers feest! Hier twee foto’s van meneer Johannes bij het kruis en mevrouw Maria in de graftuin.
DSC01742.JPG
Bij zonsopgang werden op de Dishoekse duinen paasliederen gezongen.
Unknown.jpeg
Palmpasendienst met medewerking van de kindernevendienst. Na uitleg van ds. Anne-Gera knutselden de kinderen tijdens de kindernevendienst een palmpasenstok compleet met haantje. Bij terugkomst een rondgang door de kerk onder begeleiding van gemeentezang.
Unknown-13.jpeg
Een heel geslaagde lichtjestocht georganiseerd door basisschool t'Klinket en de Michaëlskerk.
Dia4.jpg
De kinderen gingen heel dapper een aantal uitdagingen aan, zoals; een kaart aan iemand sturen, water drinken i.p.v. limonade, de kachel een graadje lager, een weekje niet snoepen, een kaarsje branden voor iemand die het nodig heeft of een mooie knutsel maken. Dit alles heeft een mooi bedrag opgeleverd.
Unknown-9.jpeg
Startzondag met vossenjacht en pannenkoeken/wafels eten. Op een heerlijke zondagmiddag kwamen we Bartiméus, de verlamde man, Maria Magdalena, de Verloren Zoon, Zacheüs, de Barmhartige Samaritaan met een gewonde man, Elisabeth met de kleine Johannes en tot slot een heuse Farizeeër tegen. Vanuit een trommeltje kregen de deelnemers geen koekje maar een letter, dat na enig puzzelen het thema van het kerkelijk jaar TOEKOMST liet zien. Een heel geslaagde dag.
Unknown-13.jpeg
Stoere soldaten bewaken het graf van Jezus - Verdrietige vrouwen gaan naar het graf van Jezus - De vrouwen zijn blij als ze horen dat Jezus leeft! - Snel vertellen ze dat Jezus leeft, iedereen is blij!
IMG_20210523_092549486.jpg
Een uitbundig welkom om weer samen een dienst te vieren