Fotoboek

Nieuws » Fotoboek » Herinrichting Michaelskerk
1205 (2).JPEG
De vloer is weer schoongemaakt, het orgel heeft zijn stem terug en de stoffeerder is bezig geweest met de preekstoel en de vloer van het balkon.
1128 (1).JPEG
De kroonluchters zijn aangebracht op de goede hoogte, schoonmaakwerkzaamheden gaan verder nu de stucloper is verwijderd. Banken zijn geplaatst in de consistorie en de kapstokken opgehangen. Verder is de MMT apparatuur geïnstalleerd en ingeregeld.
1115 (2).JPEG
Deze periode vinden er volop werkzaamheden aan de verlichting plaats. Het orgel krijgt een poetsbeurt en er zijn wat metselwerkzaamheden aan de muur om de kerktuin. Verder zijn er nog schilder- en schoonmaakwerkzaamheden.
1101 (2).JPEG
Er zijn nog veel schilderwerkzaamheden. De bestrating rondom de kerk vordert gestaag. Het mmt meubel, gemaakt door Bram, is geplaatst. Verder is het nieuwe kruis, ook gemaakt door Bram, opgehangen en zijn de gordijn rails aangebracht. Het orgel is weer uitgepakt.
2022-10-19.jpeg
We zijn begonnen met het schoonmaken van de kerkzaal en consistorie. Daarna is een begin gemaakt met de schilderwerkzaamheden.
image00003.jpeg
Bram aan het werk aan de buitendeur en de inrichting van het liturgisch centrum.
IMG_8290.JPEG
Plaatsen van de keuken, de glazen deuren zijn aangebracht en op de schoorstenen worden nieuwe kappen geplaatst.
IMG_8201.JPEG
Afwerking gaat verder. Tegelvloer is aangebracht. Dovenlus langs de wanden is aangebracht. Daarna moet de vloer weer afgedekt worden voor de schilderwerkzaamheden
IMG_8013.JPEG
Voorbereidingen voor de plafonds zijn gemaakt. Elektriciteitsleidingen en plafondplaten aangebracht.
IMG_7959.JPEG
De leidingen voor de vloerverwarming zijn aangebracht. Totale lengte leidingen is 3 km!
IMG_7855.JPEG
Vloeren zijn gestort, de opbouw kan beginnen.
IMG_7729.JPEG
Stalen profiel voor de toegangsdeur is aangebracht, gaten zijn gemaakt voor de vloerverwarming en voorbereidingen zijn getroffen voor de riolering in de toiletten.
IMG_7674.JPEG
In kerkzaal zijn mantelbuizen in de zandvloer aangebracht voor multimedia apparatuur en elektra. De wand waarin de toegangsdeur komt is weggebroken.
IMG_7639.JPEG
Zandvloer in kerk en consistorie zijn aangebracht. Mantelbuizen worden aangebracht in de zandvloer. Een zware grafsteen ligt o zijn toekomstige plaats. Voorbereidingen voor de nieuwe meterkast zijn getroffen.
IMG_20220303_112846100.jpg
Nog een paar foto's van de consistorie. Het plafond is verwijderd. De keuken is verwijderd en op de muur daarachter staat geschreven: J. Jacobse 5 September 1911 en FA Boone- Melse 8 - 5 - 63. De tekst was bijna niet te fotograferen, maar het staat er echt.
IMG_20220215_143745265.jpg
De bouwkeet is verplaatst naar de kerkzaal. De consistorie wordt ook geheel gestript. De schoorsteen gestut, evenals de preekstoel in de kerkzaal.
IMG_20220129_151031745.jpg
De lampen zijn allemaal verwijderd, evenals de kachels. Ook is de hal helemaal gestript en vanmorgen zijn ze met de vloer in de kerk begonnen en zijn de grafstenen veilig gesteld.
image.jpg
Het orgel is ingepakt, regie centrum afgekoppeld van alle snoeren en leeg gemaakt. Het regie centrum is gesloopt, vloer kaal, de grafstenen komen tevoorschijn, evenals de goot van de elektrische leidingen die onder de vloer lagen.
IMG_20220109_102413901.jpg
Overzicht van de herinrichting Michaelskerk van week tot week. Maandag 10 januari zijn vrijwilligers begonnen met het voorbereiden van de geplande herinrichting. Dorpsbakker Ko Koppejan zorgde voor een lekkernij. Preekstoel is nu helemaal ingepakt. De kerkzaal leeg en de consistorie is nu " bouwkeet". Eerstvolgende project is dat het orgel professioneel wordt ingepakt.

Herinrichting Michaelskerk

cover_kerk.jpg